Hledám nový domov

25.01.2012 22:09

 

Dobrý den,
velmi Vás prosím o nasdílení pejska patrně kavalíra. Vzaly jsme si ho do opatrovnictví sami, neb má spoustu nemocí, na které je třeba dohlížet a ošetřovat každý den. Místní útulek na takovou péči byl zcela nevhodný, navíc měla nastat zima a v útulku nejsou zateplené kotce. 
Nyní je již půl roku v domácí péči, hledáme mu nového vhodného majitele, který bude schopný dozačátku dotáhnout Karlíkovo léčení do konce.

Proto prosím o pomoc s adopcí zveřejněním na Vašich stránkách. Přikládám textík + fotky.
Děkujeme předem,

 

telefon: Jana Krčálová 604 353 315
             Ing. Martina Homolová 725 777 403

e-mail: info@agilityvm.cz

stránky: www.agilityvm.cz

 

Tak tímto textem jsem byla oslovena a požádána o uveřejnění nabízeného pejska na svých stránkách. Velmi ráda jsem to udělala a moc Carlosovi přeji, ať co nejdříve najde nový domov. 

 

 

Plným ,,pracovním,, jménem: Carlos don Juan de Mycotic alias KARLÍK
Datum narození: neznámé
Rasa: King Charles Spaniel speciál 

 

 

Káju jsme našli na počátku července r.2011 jako naprosto nechtěného, opuštěného, vyhnaného, nemocného psa protloukajícího se světem na vlastní pěst. Zavolali nám lidé, kteří ho v tomto stavu objevili v křoví u příkopu silnice. Vyrazili jsme tedy ihned na záchrannou misi, po dlouhém hledání vyběhl z křoví v domnění, že nastal jeho čas, že ho jde někdo zlikvidovat. My si zase mysleli, že jde zlikvidovat on nás, neb s neohroženým vytím, nevidíc přes zánět očí, vyběhl nebojácně z křoví. Vzhledem k našemu záchranářskému duchu jsme se nedali a s potřebným vybavením dostali Karlose do základního stanoviště v útulku ve Velkém Meziříčí. Protože na Kájovi hned od začátku bylo jasně vidět povrchové i vnitřní poškození, rozhodli jsme se poskytnout mu základní ošetření u MVDR. Erika Doležela. Ten diagnostikoval hned několik nepříjemných dlouhodobě neléčených chorob, jako např. zánět očí, uší, dermatitidu, mykózu, zánět dýchacích cest a tak dále. Během podzimu 2011 jsme se rozhodli Karlíka z útulku vzít do domácí péče jedné z našich dobrovolnic, jelikož v útulku neměli vhodné zázemí pro jeho léčbu a pobyt. Pozdější rentgenové snímky odhalili, že má Kája navíc několik broků v oblasti pánve. Přes všechny tyto nesnáze a nemoci Karlík vytrvale bojoval a vydržel. Nikdy bychom nevěřili, co taková malá šelma dokáže snést, a přes to všechno si zachovat životní elán, radostný přístup a pozitivní vztah k lidem. Skrze každodenní péči musí i dnes Kája absolvovat některé pravidelné zdravotní procedůry (pravidelné koupání je základem). Kája je skvělý domácí společník, je klidný, stále odpočívá, vděčný za každý pohled a pohlazení, na procházkách velmi vzorný a ohleduplný, rozvážný a hlavně vychovaný k běžnému rodinnému životu. Miluje jízdu autem. Prostě skvělý přítel, který miluje teplý pelíšek, svůj rehabilitační odpočinek a nejvíc bude zbožňovat svého nového páníčka nebo paničku. Karlík je naprosto nekonfliktní pejsek, který má rád všechny pejsky bez rozdílu pohlaví, velikosti či věku. I nyní potřebuje Karlík stálou péči, má ještě holé nožky a ocásek, je tedy nezbytné se mu pravidelně věnovat. V případě jakékoliv podpory a pomoci Karlíkovi můžete volat na 775 382 823. PROSÍME O POMOC S HLEDÁNÍM NOVÉHO DOMOVA PRO KARLÍKA.